Tam sobotní slavnostní zahájení doprovodí krasobruslařská show a zábavný program pro děti. „Otevřeno bude denně až do konce února. Potřebné zázemí bruslařům poskytne sousední Panský dvůr,“ uvedla mluvčí veselské radnice Anna Březovská s tím, že u kluziště bude i stánek s teplými nápoji a půjčovna bruslí. Při otevření se lidé mohou dívat na venkovní zimní kino přímo z ledu.

Ilustrační foto.
Břeclavsko zasypal první sníh. Havarovaný kamion zablokoval silnici na Lednici

Po dvouleté pauze si budou moci lidé od zítřka zabruslit v centru Znojma, a to na novém umělém kluzišti na Horním náměstí. Radnice ho pořídila za 3,4 milionu korun. Původní u Sokolské ulice dosloužilo kvůli opakovaným závadám na chladicí technologii. „Vstup bude zdarma. Prvních dvacet vteřin je třeba si zahřát nůž bruslí, pak začne plocha optimálně klouzat,“ poradila mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

V Dambořicích na Hodonínsku otevřou ledovou plochu v pondělí. „Už máme objednávky na dopolední hokej od partií z Hodonínska, Břeclavska, Vyškovska i Brněnska. Odpoledne pak patří veřejnému bruslení,“ uvedl správce dambořického areálu Miloslav Matula.
Bruslaři v Mikulově na Břeclavsku si na umělý led počkají do Vánoc.

Ilustrační foto.
Nezletilým prodali svařák na trzích. Stánkařům hrozí desetitisícové pokuty