Na komplikace spojené s chřipkou zemřel letos na jihu Moravy už třetí pacient. „Čtyři lidé jsou v kritickém stavu, jeden z nich je připojený na mimotělní oběh, stavy jsou opravdu vážné,“ řekla v úterý mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny Petra Veselá.

Ilustrační foto
Cukrovku má v kraji každý desátý. Diabetiky může zabít i chřipka



Podle posledních statistik hygieniků bylo lidí, kteří trpí respiračními onemocněními, 2034 lidí na sto tisíc obyvatel. Epidemie začala před dvěma týdny.

Na jižní Moravě podle krajské hygienické stanice vzrostl minulý týden v porovnání s předchozím počet nemocných o šest procent. „Nejvíc chřipka zasáhla lidi středního věku, důchodce a předškoláky,“ uvedla za stanici Renata Ciupek.

Brněnští vědci chtějí pomoci zachovat unikátní přírodní ekosystémy. V pondělí oznámili vznik platformy, jejíž cílem je boj proti odlesňování amazonských pralesů a zániku domorodých kultur.
Skupují deštné pralesy. Aby zabránili jejich nelegálnímu a rychlému odlesňování



Na epidemii zareagovaly jihomoravské nemocnice zákazem návštěv. Vyhlásila ho zdravotnická zařízení v Boskovicích, Kyjově, Břeclavi, v Brně Milosrdných bratří, svatoanenská, vojenská a fakultní nemocnice v Bohunicích.