Projekt, který vznikl za podpory peněz z Evropské unie, cílí na děti do patnácti let věku. „Děti z mateřských škol se mohly účastnit například technických dílen a využívat takzvané Knihovničky na cestách či Klokanovy kufry. Pedagogové školek a pracovníci školních družin zase absolvovali řadu workshopů Seznamte se s ozoboty. Ty jsou zaměřené na možnosti výuky informatického myšlení hravou formou,“ přiblížila projektová manažerka Lenka Černá.

Pro učitele a žáky základních škol zase díky spolupráci s Městskou knihovnou Břeclav vznikla regionální vzdělávací platforma. „Ta poskytuje výukové lekce z oblasti robotiky, virtuální reality a trojrozměrného tisku. Podařilo se nám také uskutečnit angličtiny s rodilým mluvčím,“ popsala Černá.

Plyšový kozlík na kruhovém objezdu u Rakvic.
Populární kozlík v Rakvicích zmizel: únosce neobměkčilo ani výkupné

Unikátním výstupem projektu je pak podle ní multifunkční deník pro rodiče dětí s neurovývojovým oslabením, který nese název Rodiče rodičům. „Na vzniku deníku se podíleli rodiče a odborníci z oblasti. Jejich snahou bylo lidskou formou předat zkušenosti dalším rodičům, kteří mají pocit, že jejich dítě potřebuje pomoct, ale neví, jak začít,“ nastínila projektová manažerka.

Deník je k dispozici jak v tištěné, tak i elektronické podobě. Volně dostupný je na webu www.rodicerodicum.com.