Pět set kusů kalendáře, který doplňují autentické fotografie, už je na světě. „Děti měly zadání namalovat, jak si představují hrdiny, kteří pomáhali likvidovat následky tornáda: vojáky, záchranáře, hasiče, policisty a všechny další dobrovolníky. Vznikly extrémně silné obrázky, na nichž děti zachytily jak hrůzu a strach, tak i víru, že právě tihle hrdinové to vše vyřeší,“ uvedla autorka nápadu Barbora Zdráhalová.

Křest se uskuteční 9. prosince v Hruškách při příležitosti mikulášské besídky a předávání vánočních stromků s ozdobami a cukrovím zasaženým rodinám. „Kalendář má třináct listů, je ve formátu A4 a prodávat se bude za tři sta padesát korun. Peníze, které jeho prodejem získáme, poputují na transparentní účet. Díky tomu vybavíme pokojíčky dětem, jejichž rodiny přišly o všechno,“ připomněla Zdráhalová.

Barbora Zdráhalová z Míškovic na Kroměřížsku se stala pro stovky rodin v tornádem zasažených obcích kamarádkou, velkou pomocnicí, podporou, tetou Bárou i Andělem.
Teta Bára přijela odevzdat sbírku. Tornádové obce jsou teď jejím druhým domovem

Obrázky malovali žáci škol v Mysločovicích u Holešova, z Lužic, z Hradce Králové nebo z Červeného Kostelce.

Kalendář lze pořídit při křtu, prostřednictvím facebooku je možné obrátit se i na Barboru Zdráhalovou. K dispozici je rovněž mail barborazdrahalova@seznam.cz. (hag)