Z dějiště her se Dušková s Bidařem vraceli v neděli. „Jeli jsme brzy ráno z olympijské vesnice, aby náhodu nebyly zácpy, protože v Koreji slavili Nový rok a všichni se přesouvali. Měli tam speciální akce k oslavám, mohli jsme si zkusit jejich tradiční hry. Třeba jste vyhodili do vzduchu pět takových klád a musely dopadnout na stejnou stranu, jak byly označené. Sice jsem nevyhrála, ale dostala jsem pytlíček jako cenu útěchy,“ smála se osmnáctiletá Dušková.

Mladý pár obsadil při své olympijské premiéře solidní čtrnácté místo, ve volné jízdě se polepšil o jednu pozici oproti krátkému programu. Úspěch je už jen to, že v Jižní Koreji mladí Češi závodili, protože Dušková v listopadu musela na operaci kolena, když si poranila vaz. Naplno trénovali jen tři týdny. „Věříme, že to bude jenom lepší, motivaci do dalších let máme velkou,“ radoval se zanedlouho devatenáctiletý Bidař.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště - beseda s krasobruslaři Annou Duškovou a Martinem Bidařem, kteří se jako první vrátili z OH 2018.
Z Koreje do zóny Deníku. Na besedu dorazili krasobruslaři Dušková s Bidařem

Oba mrzelo, že v dějišti her ještě nezůstali. „Přišli jsme však o dost tréninků a chystáme se na mistrovství světa,“ připomněl krasobruslař, že se záhy opět vrhnou do přípravy.

Nad tím, jak rychle se dala Dušková dohromady, žasla i Mrázová, která se Šimečkem do zóny Deníku dorazila odpoledne. „Prodělat v naší době na začátku listopadu takhle vážnou operaci by znamenalo ukončit sezonu,“ prohlásila.

Ohodnotila také taneční pár Courtney Mansourovou s Michalem Češkou, který v letošní sezoně sice zajel své maximum, ale i přesto skončil předposlední v krátké jízdě a do volné v noci nepostoupil. „Viděla jsem je až ze záznamu a rozhodly dva faktory. Sice neudělali žádnou výraznou chybu, ale asi doplatili na to, že jeli první. Navíc jsou mladí a ne příliš známí,“ přemítala pětačtyřicetiletá současná soudkyně krajského soudu v Brně.

Ilustrační foto.
Finanční úřad v Brně uzavřel restauraci. Neměla EET

Po zlatém víkendu v Pchjongčchangu, kdy triumfovala Ester Ledecká v superobřím slalomu a bronz přidala rychlobruslařka Karolína Erbanová na pět set metrů, nadešlo klidnější pondělí také na Olympijském festivalu v Brně.

Dopoledne opět patřilo mateřským a základním školám, děti si vyzkoušely třicet druhů sportů. „Jsme tady poprvé. Byl to nápad paní učitelky, která je fanynka olympijských her, takže jsme museli přijít,“ usmála se další z učitelek Soňa Svobodová. „Nejvíc děti bavil biatlon, měly možnost vyzkoušet si snowboard a skateboard. Jsem maximálně spokojená, každý si nás všímá, všichni jsou příjemní, ochotní, takže super,“ doplnila.

Odpoledne pak sehráli malí hokejisté znojemských Orlů exhibiční utkání s mladými nadějemi brněnské Techniky.
Žádný nervy drásající závod či utkání návštěvníci festivalu na velkoplošných obrazovkách neviděli. Čeští skokani na velkém můstku propadli a nepostoupili z prvního kola. Nedařilo se ani bobistům, kteří nepronikli do první desítky.

Ilustrační foto.
Výsledky ankety: Lidé chtějí nádraží v současné poloze, neznají další varianty