Cestu zahájili v Petrově na Hodonínsku projížďkou po Baťově kanálu. Diskutovali o jeho prodloužení. „Našim cílem je do čtyř let prodloužit splavnost o dvacet kilometrů do Hodonína a Kroměříže,“ řekl premiér Andrej Babiš.

Zavítali i do rozestavěné budovy na brněnském hlavním nádraží, která bude sloužit jako regionální dispečerské pracoviště. Fungovat má od poloviny prosince letošního roku. „Poté bude naší prioritou nádraží v brněnských Židenicích,“ sdělil Kremlík.

Ochočená nutrie navštívila děti na dětském hřišti.
Děti na pískovišti zpoza plotu pozorovala nutrie. Skončila v záchranné stanici

Cestu zakončili v Lednicko-valtickém areálu. „Chtěli jsme si prohlédnout zdejší projekty revitalizace rybníků a mokřadů, které jsme spolufinancovali z operačního programu Životní prostředí,“ sdělil Brabec.

Babiš se také vyjádřil ke středečním demonstracím, jejichž účastníci požadují jeho odchod z funkce premiéra. „Lidi, kteří demonstrují uvěřili různých lžím. Není pravda, že by byl Jan Kněžínek odvolán. Do funkce ministra spravedlnosti nastoupil dočasně a všichni to věděli. Není také pravda, že je tam souvislost s Čapím hnízdem. Toto účelově objednané trestní stíhání je nesmysl. Já mohu jenom říct, že mě to mrzí, ale asi s tím nic nenadělám,“ sdělil.