Na místo vyrazili také policisté. „Vyjeli jsme prověřit, co se na místě stalo," potvrdila mluvčí policistů Andrea Cejnková.

Podle provozovatele je dráha bezpečná a za nehodu mohou právě návštěvníci. „Jeli rychle, kluk se chtěl asi před mámou vytáhnout a přehlédli bob před nimi, do kterého vrazili," řekl Pavel Kavický, majitel restaurace Kadlcův mlýn a Bobovky mlýn.

Svou kamarádku a jejího syna hájila svědkyně události Hana Křížová. „Jela se synem, kterému se nic nestalo. Malé dítě stálo v bobech na místě zabržděných a za ním na druhých bobech jeho brácha. Vše bylo za zatáčkou takže je nemohla vidět ani náhodou," popsala v diskusi na webu Brněnského deníku Rovnost žena.

U silnice z brněnských Kníniček do Rozdrojovic se v sobotu pohyboval velbloud, který utekl z nedaleké svatby.
Kolem silnice se pohybuje velbloud, nahlásili strážníkům lidé. Utekl ze svatby

Vytkla také, že na bobech mohou jezdit malé děti. „První, co mi kamarádka řekla, bylo, jak můžou na dráhu pustit tak malé dítě samotné. Proč oba boby děti zastavily nikdo neví. Rodiče je vzali a odešli," popsala chvíle po srážce na bobové dráze žena.

Podle Kavického se ženě udělalo zle až na nedaleké louce, odkud si zavolala záchranku. „Když vystoupila, nic jí nebylo. Je možné, že nebyla úplně v pořádku už před nárazem, ale tou ránou se to prostě zhoršilo," myslí si muž.

Policii předal záznamy z kamer a čeká na závěr vyšetřování. „S rodinou jsem v kontaktu. Dnes jsem mluvil s dcerou, která mi řekla, že její matka půjde na operaci. Proto jsem jim nabídl pomoc, ať už peněžitou, nebo i jinou," dodal Kavický. Dodal, že doufá, že už se nic podobného nezopakuje.

První soutěžní ohňostroj dvacátého ročníku přehlídky Ignis Brunensis.
První soutěžní ohňostroj pobavil davy lidí. V rytmu Ježkova Bugatti stepu

Dráha v brněnském Mariánském údolí se lidem otevřela loni v prosinci. Je dlouhá necelých osm set metrů a průměrný sklon je více než devět procent. Vozíky jezdí po trubkové konstrukci a jezdci rychlost bobů regulují pákovými brzdami. Pasažéři jsou přitom připoutaní pásy.

Nehody na bobových drahách v České republice nejsou časté. Naposledy se zranil mladík na dráze na Dolní Moravě v Pardubickém kraji letos v březnu. Při nehodě přišel o část nohy pod kotníkem. Mladíci tehdy nedodrželi bezpečnostní pokyny. Dráha je nadále v provozu. Nehodu totiž pravděpodobně způsobilo nedodržení bezpečnostních pokynů.

Marek Fišer.
Lužánky běží podle plánu. Do konce roku 2018 bude stavební povolení, věří Fišer