Užít si sobotní bruslení přijela i Dana Vontobová s přítelem. „Chtěli jsme sem vzít moji malou sestru, ale někdo říkal, že led není bezpečný. Tak jedeme ve dvou, zatím jsme neslyšeli žádné praskání," pochvalovala si projížďku bruslařka.

Na přehradu jezdívá pravidelně, nikdy se pod ní zatím led neprobořil. Dodala, že pozná místa, kde je led silnější.

Ilustrační foto.
Policie zadržela na D1 u Brna jedenáct migrantů. Nelegálně cestovali do Německa

Odvážnější bruslaři se vydali z přístaviště po celé délce přehrady. Tam ale nebylo bezpečno. Podle strážníků může led mít v některých místech jen pár centimetrů. „Jedeme rychle a vyhýbáme se kalužím v ledu, zatím jsme neměli problém. Občas to kolem nás praskalo, ale nevěnovali jsme tomu pozornost. Podle mě bych lámání ledu ujela," řekla studentka Marta Kuchaříková.

Někteří takové štěstí neměli. Led na přehradě se letos prolomil už pod dvěma bruslaři. Ve středu se do vody propadla žena, v sobotu muž. Ze studené vody vylezl a ještě před příjezdem hasičů a záchranky odjel. „Na místě jsme po něm pátrali, ale podle svědků nasedl do auta a odjel. Byl údajně zmáčený do pasu,“ sdělil Ghanem.

Ilustrační foto.
Na Brněnské přehradě se propadl bruslař. Led má místy jen několik centimetrů

Strážníci i nadále varují lidi před nestabilním ledem na Brněnské přehradě. Sobotní případ je už druhý za posledních pár dní. Další možná ani lidé nenahlásili. „Apelujeme na všechny bruslaře. Nemůžeme jim zaručit bezpečnost ledu na přehradě. Kvůli teplým proudům a počasí se led hýbe a praská. V některých místech je tenčí než pět centimetrů. Jezdit na přehradě není bezpečné,“ varoval Ghanem.