Dům je na mobilním podvozku s kolečky, který byl zhotoven přímo na míru. "Legislativa v České republice však není zrovna nakloněna legalizaci takového typu stavby na kolech. Tudíž až v našem případě domek postavíme, necháme ho převézt na stabilní místo.

Pravděpodobně dostavíme ještě verandu a zamaskujeme kola, abychom tak získali další úložný prostor," pokračuje muž.

Venkovní areál akvaparku je otevřený.
Otevřeli venkovní část vyškovského akvaparku. Takto vypadá po rekonstrukci

V uplynulém období pracovali mimo jiné například na oknech, dveřích nebo izolaci. Kompletní je střecha i s komínem. „Aktuálně pracujeme na interiérech. Hotovo chceme mít zhruba do měsíce, komplikovanější ale bude zavádění technologií. Lidé se nás na to už ptají a chodí se dívat, proto koncem července plánujeme prohlídku,“ prozrazuje Schweidler.

Sondu vynese ke stratosféře balon.
Studenti z Vyškova si sestrojí vlastní sondu, do vesmíru ji vynese balon

Rozměrově se vejdou do dvaceti metrů čtverečních obytné plochy. Samozřejmostí bude vlastní čistička, domek bude fungovat samostatně. Podobné bydlení je přitom běžné třeba v Americe i na větších plochách, kde domků stojí desítky.

Cílem je přitom zároveň stlačení nákladů na bydlení. Veškeré informace o aktuální fázi stavby najdou zájemci o alternativní bydlení na facebookové stránce TinyHouse Pustiměř. „Až syn dostuduje, mohl by se živit právě výrobou podobných domků,“ uvažuje přitom Pavel Schweidler, který v práci stále pokračuje.