Deník srdečně zve všechny návštěvníky Olympijského festivalu, aby zavítali do první galerie pavilonu Z, kde sídlí redakční zóna. Dostanou Festivalový deník, noviny a časopisy z vydavatelství Vltava Labe Media, pochutnají si na dobré kávě a zároveň mohou položit dotazy sportovcům.

Úterní program
Besedy Deníku:
14.30 – 15.00 Šermíř Alexander Choupenitch
15.20 - 15.50 Dráhový cyklista Tomáš Bábek

Zajímavosti programu na Olympijském Festivalu v Brně:
10:00-10:10 Cheerleaders Glitter Stars Slavkov - Hlavní podium
11:00-13:00 Volejbal Brno - Hlavní podium
13:10-14:25 Lední hokej: Exhibice, Škoda Auto hokejová plocha Hokejový zápas – SHK Hodonín
14:30-15:30 Běh na lyžích: Soutěž pro veřejnost, České dráhy běžecká trať
17:30-19:00 Sledge hokej: Exhibice i možnost vyzkoušení sportu

Taháky v Pchjongčchangu v otevírací době na výstavišti:
9.30 – Sprint žen i mužů v běhu na lyžích klasicky (Kateřina Beroušková, Karolína Grohová, Petra Hynčicová, Michal Novák, Miroslav Rypl, Aleš Razým)
12.00 – Čtvrtfinále až finále sprintů

V půl třetí odpoledne dorazí na besedu Alexander Choupenitch, účastník letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiro v roce 2016. Brněnský šermíř, který se specializuje na disciplínu fleret, se na evropském šampionátu v posledních pěti letech prodral třikrát do nejlepší osmičky. Třiadvacetiletý brněnský rodák a mistr Evropy do 23 let se pohybuje na 22. místě světového žebříčku a jeho cíl je probojovat se na olympiádu v roce 2020 v Tokiu.

Dvacet minut po třetí hodině odpoledne dorazí k zóně Deníku dráhový cyklista Dukly Brno Tomáš Bábek. Minulý rok se zasloužil o to, že po deseti letech triumfoval v anketě Král cyklistiky dráhař. Primát si vysloužil především díky mistrovství světa v Hongkongu, kde získal stříbro ze závodu na jeden kilometr s pevným startem a bronz z keirinu. Zároveň keirin ovládl i v celkovém hodnocení Světového poháru. O rok dřív vybojoval zlato na mistrovství Evropy. Minulý rok sbíral zkušenosti v Japonsku.

Ještě před besedami se můžete těšit na sprinty klasickým způsobem v běhu na lyžích v Pchjongčchangu. Na hlavním podiu se pak představí slavkovské roztleskávačky a zástupci Volejbalu Brno. Na ledové ploše se ukážou hokejisté Hodonína či sledge hokejisté.

Biatlon. Ilustrační snímek.
Biatlonová dráha v areálu Anthroposu padá. Město zkoumá další čtyři lokality