Lékaři se zabydlí ve dvou nově zrenovovaných patrech pavilonu R. „Jsme v kraji jediné pracoviště schopné ošetřit chrup dítěte v celkové anestezii. Na takový zákrok se nyní dlouho čeká. Věřím, že nové, větší prostory umožní větší počet zákroků,“ sdělil při pondělní prezentaci prostor ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus.

Díky většímu počtu lékařů se zkrátí čekací doby na vyšetření. „V budoucnu bude potřeba podobným způsobem rozšířit i další ambulance. Prostory v nemocnici pro to ale mají potenciál,“ dodal Kraus.

Provizorní pavilon H, ve kterém doposud někteří lékaři stěhující se do nových prostor ordinovali, nahradí parkovací dům přibližně se třemi sty místy. Poslouží návštěvníkům nemocnice i místním. „Na začátku příštího roku připravíme dokumentaci pro stavební povolení. Pokud vše půjde bez potíží, začne se stavět v první polovině roku 2021,“ sdělil mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Více parkovacích míst v okolí nemocnice vítají zastupitelé městské části Brno-sever, kde areál lékařského zařízení leží. „Dlouhodobě bojujeme s nedostatkem stání a výstavbu domu jsme už podpořili. Jsme rádi za každé nové místo,“ konstatoval místostarosta David Aleš.

Chystaná proměna podoby areálu Brňanům vyhovuje. „Parkování v těsné blízkosti nemocnice považuji za nutnost, rodiče by měli mít možnost dovézt nemocné děti co nejblíže k lékaři. Kratší čekací doby jsou samozřejmě také pozitivní, obzvláště na zubařské zákroky u dětí se v Brně nyní musí dlouho čekat,“ řekla například Jana Smrčinová.