Čísla ukazují, že nezaměstnaných nad padesát let je v posledních letech víc než dřív. Například v roce 2008 jich na jižní Moravě bylo přes jedenáct tisíc. Od té doby jich přibylo o polovinu. Důvodů je několik.

„Můžeme se domnívat, že firmy dávají přednost mladším uchazečům, i když oficiálně člověka kvůli vyššímu věku odmítnout nemůžou. Ve skupině nad padesát let je navíc hodně lidí se zdravotním postižením," uvedl Milan Šafařík z krajské pobočky úřadu práce.

I přesto existují na jižní Moravě firmy, které starší lidí upřednostňují. Jednou z nich je znojemská společnost DataLife. Zabývá se finančním poradenstvím. „Loni jsme dělali náborovou kampaň pro lidi nad padesát let. Přihlásily se stovky zájemců. Z nich jsme přijali asi čtyři desítky spolupracovníků," uvedl ředitel společnosti Petr Temelkov.

Firma je s novými kolegy spokojená. „Potvrdil se náš předpoklad, že klienti na starších poradcích oceňují jejich životní zkušenosti a větší serioznost," dodal Temelkov.

Podle předsedkyně společnosti Age Management Ilony Štorové většina firem s lidmi v pokročilém věku neumí příliš pracovat. „Přitom řada projektů a výzkumů už přinesla mnoho poznatků o výhodách zaměstnávání starších, zkušených pracovníků," upozornila Štorová.

Její slova potvrdil i brněnský psycholog Jiří Brančík. „Pokud jsou v pracovním týmu různé věkové kategorie, tak to všechny stmeluje. Přítomností lidí nad padesát let odpadá soutěživost, která může v mladém kolektivu nabývat extrémních rozměrů. Starší lidé vnáší do práce rozumný rytmus a nedělají chyby z ukvapenosti," vysvětlil.

I přes mnohé výhody nezaměstnaných nad padesát let stále přibývá.

Více se dočtete v čtvrtečním vydání Deníku Rovnost. 

VOJTĚCH KUČERÁK
ZPRAVODAJOVÉ ROVNOSTI