Úmrtí ženy potvrdila ve středu po poledni Znojemskému deníku Rovnost mluvčí brněnské faklultní nemocnice Anna Mrázová.

"Bohužel musím konstatovat, že žena byla převezena v tak kritickém stavu, že na následky poranění dnes dopoledne zemřela," uvedla Mrázová.

Kdo a proč na ženu zaútočil zatím není jasné. "Jihomoravští kriminalisté se zabývají případem násilného trestného činu na jedenadvacetileté ženě. Vyšetřování probíhá od pondělního odpoledne, kdy byli policisté přivoláni do herny Ma cao na ulici Holandská," uvedla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Policisté, kteří byli na místě první, poskytovali až do příjezdu záchranářů těžce zraněné ženě první pomoc. „Na místo činu ihned vyrazil výjezd krajských kriminalistů, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy," sdělila Vedrová.

Ve Znojmě se mezitím spekuluje o pobodání ženy a případném znásilnění. Policie to však zatím odmítá komentovat. „Způsob napadení ani možné znásilnění v tuto chvíli nemůžeme komentovat," sdělila Vedrová.

Kriminalisté po pachateli intenzivně pátrají, případnou zbraň zatím nemají.

Policie už od pondělka také vyslýchá svědky, kteří by k celé události mohli poskytnout bližší informace. „Žádáme proto všechny občany, kteří se v průběhu nedělního večera a noci z neděle 30. září na pondělí 1. října pohybovali v okolí herny či byli hosty přímo v provozovně, a které ještě nekontaktovala policie, aby se kriminalistům ozvali na bezplatnou linku 158. Jejich svědectví může přinést cenné poznatky a přispět tak k vypátrání pachatele. Za spolupráci předem děkujeme," vyzvala mluvčí.

Podle informací, které získala redakce Znojemského deníku Rovnost je obětí útoku neznámého násilníka mladá žena, která provozovnu získala po svém příbuzném. „Té napadené mladé ženě podnik, který je otevřený non-stop, předal její strejda. Asi si myslela, že víc vydělá, když tam bude sama," reagoval majitel hotelu Dukla Mikuláš Blažíček.

Hoteliér pronajímá i jiný prostor, kde se před pěti lety stala vražda. Jde také o hernu. Tehdy v ní dva sedmnáctiletí mladíci vietnamského původu sedmačtyřiceti ranami nožem ubodali svého krajana.

O tom, že by se heren zcela zbavil, zatím Blažíček nepřemýšlí. „Za poslední roky se o tyto prostory nezajímal nikdo, než Vietnamci, kteří tam udělali herny. Rád bych uvažoval o pronájmu pro jiný typ podnikání, ale jsme na okraji města a zájem z řad jiných podnikatelů opravdu není," konstatoval hoteliér.

Mladou ženu znali lidé z nejbližšího okolí. „Byla to moc hodná a sympatická holka. Ta černá kočička, která chodí před dveřmi herny, je její. Kdo se jí teď ujme? Je to hrozné, co se tu děje. Pamatuji si i tu vraždu tady vedle. Pomalu aby se člověk bál chodit tudy do práce," svěřila se například Viktorie Skočovská.

Dívku znali i dva mladí muži, kteří ve středu pokuřovali blízko herny. „Chodili jsme tam na pivo. Byla to fajn holka. Říkali jsme jí Linda," doplnil jeden z mladíků.