„Avizovali jsme, že jej otevřeme do Vánoc. Nyní to vypadá, že jej otevřeme pro veřejnost 23. prosince," řekl ředitel brněnského oblastního ředitelství Správy železnic Libor Tkáč.

Do podchodu, který je v provozu už od roku 1959, už začalo zatékat. Za hranicí životnosti už byly i původní obklady nebo konstrukční vrstvy v podlaze. „Nad námi je nový nerezový podhled, na který je instalované nové osvětlení s led svítidly. Rozšířili jsme i kamerový systém, upravili schodiště a zábradlí," poznamenal Tkáč. Náklady jsou zhruba jedenáct milionů korun.

Nový památník obětem srážky vlaku a autobusu z prosince 1950 na železničním přejezdu v Podivíně na Břeclavsku. K výročí ho odhalili představitelé Velkých Bílovic a Podivína.
Smutné Vánoce i pád z viaduktu. Připomeňte si železniční neštěstí na jihu Moravy

Celý vzhled příjezdového podchodu se po dohodě s památkáři velmi blíží vizuálu odjezdového podchodu. „Odjezdový podchod už je v konečném stavu, bude tam jen drobná údržba. Udělali jsme tam nyní jen drobné úpravy. Mimo jiné antigraffiti úpravu moderní technologií, která garantuje snadné omytí sprejerských výtvorů," zmínil Tkáč.

Aktivitu Správy železnic si pochvalují i představitelé Jihomoravského kraje. „Místo je velmi frekventované. Každý den sem přijíždí desetitisíce lidí. Vážíme si i komunikace se Správou železnic. Lidé byli informováni, nedocházelo k žádným problémům v rámci organizace dopravy," uvedl náměstek hejtmana Jan Zámečník.