Při tragické nehodě, která se stala pár dní před Štědrým dnem, tehdy zahynulo čtyřiatřicet lidí. Dalších více než padesát se zranilo.

Představitelé obou měst plánovali k odhalení památníku také setkání s obyvateli. Nakonec ho ale museli na poslední chvíli zrušit kvůli zpřísňujícím se koronavirovým opatřením.

Nový památník obětem srážky vlaku a autobusu z prosince 1950 na železničním přejezdu v Podivíně na Břeclavsku. K výročí ho odhalili představitelé Velkých Bílovic a Podivína.
Smutné Vánoce i pád z viaduktu. Připomeňte si železniční neštěstí na jihu Moravy

„Vláda svým opatřením omezila právo se shromažďovat na počet šesti lidí, což by nebylo v naší moci splnit. V současné chvíli bohužel nedokážeme sdělit, kdy se společné setkání uskuteční,“ sdělil minulý týden starosta Podivína Martin Důbrava.

Místo u Podivína, kde se v roce 1950 srazil rychlík s autobusem. Zemřely tam desítky lidí. Nyní je tam přechod pro pěší. Rok 2015.
Tragické Vánoce před 70 lety: 34 mrtvých. U Podivína se srazil rychlík a autobus

Tragédie se stala vinou zkratu hradláře Eduarda Šukelta, který v tu dobu zvedal na přejezdu závory. Za své pochybení dostal pět let za mřížemi, za tři roky ve vězení zemřel.