Ne všem stanovený prostor stačil. Redakce Rovnosti proto musela zaslané odpovědi krátit. Rekordmanem byl lidovecký kandidát na hejtmana Roman Celý, který se rozepsal v jedné z odpovědí na 534 znaků.

Naopak nejúspornějším byla jednička koalice Svobodní a Soukromníci Petr Pořízek. „S Liberlandem," odpověděl na dotaz, s jakým evropským regionem Brnu nejvíce chybí přímé letecké spojení.

Otázky lídrům se týkaly také například budoucí možné koalice, preferované polohy brněnského hlavního nádraží nebo utužování vztahů s Čínou.

Ve středečním tištěném vydání Rovnosti si přečtěte, jak lídři stran odpovídali na těchto jedenáct otázek:
1. Budete chtít zcela nové zpracování zásad územního rozvoje kraje?

2. Brno chce, aby kraj přispíval na chod zdejších kulturních institucí s poukazem, že mají celokrajský dosah. Má kraj na Národní divadlo Brno, Filharmonii a další takové instituce přispívat? Případně jak moc?

3. Má kraj dál utužovat styky s Čínou a dál lákat čínské turisty i firmy? Na jaké další země se má v tomto ohledu zaměřit?

4. Je v boji se suchem vhodné stavět v kraji přehrady? Podporujete jiné formy zadržování vody v krajině?

5. Bez ohledu na výsledky odborné studie: Která poloha nádraží v Brně je podle vás pro lidi z jižní Moravy výhodnější?

6. Jak chcete v době, kdy českému zdravotnictví chybí všeobecně personál udržet (případně i nalákat) kvalitní lékaře a sestřičky v krajských nemocnicích?

7. Je podle vás správné, že se v kampani řeší i témata, na něž mají kraje minimální nebo žádný vliv jako je migrace nebo vystoupení České republiky z Evropské unie?

8. Myslíte si, že je současný počet středních škol a učilišť optimální? Nebo by měl kraj naplánovat další slučování? Případně naopak zřídit nové školské instituce?

9. Co má v kraji vzniknout dřív, D43 na Svitavy, nebo D52 směrem na Vídeň?

10. S kterým evropským městem/regionem kraji nejvíc chybí přímé letecké spojení?

11. Které strany a kteří politici jsou pro vás nepřijatelní jako koaliční partneři a naopak: ke kterému volebnímu uskupení máte nejblíž?

Na otázky odpovídali:

Michal Hašek – ČSSD

Roman Celý – KDU-ČSL

Bohumil Šimek – ANO

Jiří Crha – ODS

Jan Vitula – TOP09 + Žít Brno

Jan Hrnčíř – SPD+SPO

Jiří Hlavenka – Zelení a Piráti

Ivo Pojezný – KSČM

Petr Pořízek – Svobodní a Soukromníci