Holčička Linda se Haně Pišťákové ze Soběšic v brněnské porodnici na Obilním trhu narodila minutu po půlnoci, její dvojče, chlapeček Stanislav, ji na svět následoval minutu poté. Děti se narodily císařským řezem. „Před půlnocí mi odešla plodová voda, miminka se na svět vyptala sama. Už během těhotenství bylo jasné, že se holčička narodí první. Nyní se děti snaží přibírat a já se zotavuju," řekla Pišťáková.

Přečtěte si také: První miminka v kraji: na Nový rok se krátce po půlnoci narodila dvojčata

Čerstvé mamince přišli pogratulovat brněnský primátor Petr Vokřál, jihomoravský hejtman Bohumil Šimek a ředitel brněnské Fakultní nemocnice Roman Kraus. Primátor jako každý rok prvnímu narozenému dítěti věnoval tradiční zlatý dukát. „Trošku nás zaskočilo, že jsou miminka dvě," poznamenal při blahopřání Haně Pišťákové primátor. Dukát totiž zatím dostala jen holčička Linda, a druhý dukát, pro chlapce Stanislava, musí v České mincovně v Jablonci nad Nisou dodatečně vyrobit.

Ve stejnou dobu, jako se narodila Linda, se v havířovské nemocnici narodil chalepček René, a brněnská dvojčata jsou zároveň s ním prvními dětmi narozenými v roce 2017 v České republice.