Lev i lvice jsou poměrně novými obyvateli zoo, bydlí v ní necelý měsíc. Dosud byli v oddělených výbězích. „Už od prvních chvil, kdy se lev a lvice seznamovali přes spojovací mříž, bylo jasné, že o sebe jeví zájem, že jsou na sebe zvědaví a stojí o sebe. Proto jsme neměli obavy z prvního setkání. Lvice Kivu se projevila jako vyrovnaná kočka, co se týče vztahu s jinými lvy. Na Lolka je laskavá a dokonce právě ona byla iniciátorka seznamování. Když jsme je pozorovali v noci, spali vedle sebe u mříže," popsala první společné chvíle dvojice lvů kurátorka chovu savců brněnské zoo Dorota Gremlicová.

I ve výběhu při prvním setkání bez mříže, bylo jasné, že mají o sebe Kivu a Lolek zájem, kočkovali se a leželi při sobě. A všichni doufají, že v zoo se budou brzy slavit křtiny lvíčat. „Po prvním setkání už je necháme společně. A věříme, že budou pracovat na tom, aby se rozmnožili," poznamenala Gremlicová.

Lolek a Kivu mají zatím soukromí, návštěvníci je poprvé v nové expozici uvidí v sobotu šestadvacátého srpna. Tehdy expozice nacházející se v africké vesnici zahrady slavnostně otevře. „Návštěvníci uvidí zvířata skleněnými průhledy. V další části expozice bude krytá vyhlídka," vysvětlila již dříve mluvčí brněnské zoo Gabriela Tomíčková.

Lev Lolek je novou atrakcí brněnské zoo.
Brněnská zoo spustila online přenos ze lví ubikace