Zdržení ve zmíněném úseku přiznali silničáři už před dvěma měsíci. V současnosti věří, že práce skončí podle plánu. „Po našich upozorněních firmy najaly více zaměstnanců a používají více strojů. Práce mají dělníci dokončit v roce 2020,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Nové stojany na kola před Letmem a na Mendlově náměstí
Stojan na kola před pivovarem? Provokace, hodnotí krok města Brňané

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: ŘSDOpravy na dálnici každodenně ovlivňují nejen osobní dopravu, ale i hromadnou. „Kvůli dlouhotrvajícím pracím počítáme se zdržením a upravujeme podle toho jízdní řády. Pokud se opravy prodlouží, budeme připraveni,“ ujistila mluvčí Flixbusu Martina Čmielová.

Brněnská společnost Regiojet řeší zpoždění autobusů způsobené opravami kompenzací, která může být v případě delšího zdržení i v plné výši jízdenky. Podle jejích zástupců už mnoho cestujících volí na trase z Brna do Prahy vlak. „Letos máme zhruba stoprocentní nárůst lidí, kteří jedou po dráze,“ řekl mluvčí Regiojetu Aleš Ondrůj.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: ŘSD

Železnicím dává přednost i student Michael Bouška. „Dálnici D1 se většinou snažím pro jistotu vyhnout, nedá se na ni spolehnout,“ uvedl.

MARTINA HYKŠOVÁ

Poškození volební billboard. Ilustrační foto
Starostovi ukradli volební panel. Za dopadení zloděje nabízí pět tisíc