„Vůbec jsem o něm nevěděla. Byla jsem si ráno zaběhat a u baseballového stadionu na mě zaútočil ze zálohy lovecký pes. Byl to pro mě obrovský šok. Zakousl se mi do pravé ruky. Do svalu na rameni. Křičela jsem o pomoc a měla opravdu strach,“ popsala situaci šestapadesátiletá žena, která skončila se zraněním v nemocnici.

Milan Daněk s domorodci na Nové Guinei.
Daněk a Žákovská míří za Duchy žlutých listů

Pes byl bez náhubku a na volno. „Ještě víc mě ale šokovala paní, která tam se psem byla. Ani mi neposkytla první pomoc. Přitom ze mě crčela krev. Navíc byla velmi hrubá,“ tvrdí Žákovská.

Cestovatelé Milan Daněk a Alena Žákovská z blanenského sdružení Horizont se vrátili z cesty po Thajsku a Laosu. Vypravili se tam hledat izolované skupiny lidí, které žijí skryté v pralese.
Mezi divokými slony a tygry hledali blanenští cestovatelé Lidi lesa. Marně

Pes byl očkovaný. Podle šéfa blanenských strážníků Martina Lepky jeho majitele znají a případ řeší přestupková komise. „Jednalo se o výmarského ohaře. Majitele psa známe. Šlo o dva přestupky. Pes nebyl na vodítku a došlo k ublížení na zdraví. U prvního z přestupků může majitel dostat pokutu až padesát tisíc korun. U druhého až dvacet tisíc,“ upřesnil Lepka.

Ilustrační foto.
Ve Svitávce chráněné bydlení nechtěli. Handicapovaní najdou domov v Boskovicích

Dodal, že k podobným případům dochází ve městě ojediněle.