Podle realitního makléře Roberta Schmidta, který prodává reality hlavně na Břeclavsku a Hodonínsku, je to kvůli malé kupní síle v hodonínském okrese. „Není taková jako na Znojemsku nebo na Brněnsku. Ceny nového bytu jsou na Hodonínsku kolem pětatřiceti tisíc za metr čtvereční. Jeden investor teď v Hodoníně prodával osm rodinných domů za cenu okolo čtyř milionů korun za jeden. Kdyby domy prodával třeba v Břeclavi, dostal by pět milionů. O dvacet kilometrů dál a už milion navíc,“ srovnával Schmidt.

4211stavebních povolení vydaly úřady v kraji v první polovině roku.


Jediné dva okresy, ve kterých se počet vydaných stavebních povolení letos zvýšil, jsou Znojemsko a Brněnsko. U prvního byl nárůst přes procento, u druhého o dvě desetiny. „Pravděpodobně je to kvůli zvýšené poptávce po pozemcích, které nabízejí města a obce v okrese,“ sdělil realitní makléř ze Znojemska Kamil Dřevojan.

Stavební úřad ve Znojmě registruje velký zájem od lidí o stavbu nových domů například ve znojemské místní části Přímětice. „Staví zde jednotlivci, o stavební povolení žádají i firmy,“ uvedla Petra Maršounová z tiskového odboru znojemského městského úřadu. Velký zájem o výstavbu mají podle ní lidé také v Novém Šaldorfě, Oblekovicích a dalších obcích.

Kryokomora v Aqualandu Moravia
Ve vedrech zájemce v kryokomoře ochladí i stostupňový mráz