VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vánoční cukroví podraží přibližně o třetinu. V nabídce je i veganské nebo raw

Brno /ANKETA/ - Linecká kolečka, marokánky i perníčky doslazené nektarem z kokosových květů. Objednat vánoční cukroví si lidé v Brně mohou od několika cukráren. Ve srovnání s loňskem si za něj připlatí.

7.11.2017 AKTUALIZOVÁNO 7.11.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Ludmila Orvošová

Cukrářství Martinák ve Veveří ulici zdražilo kilogram cukroví o téměř dvě stovky. „Loni jsme stanovili cenu už v říjnu a následně máslo zdražilo, takže jsme prodělali. Letos kilogram cukroví stojí 570 korun, ale lidem to nevadí. Rádi si zaplatí za kvalitu a domácí pohodu,“ sdělil provozovatel Vít Martinák.

Ceny v Kč za kg
• Martinák 570
• Kolbaba 579
• Raw cukroví 1190
• La dolce vita 560
• Větrník 590
• Pusinka 590
• Diana 550 za krémové cukroví, 420 za suché a marmeládové cukroví
• U mlsné kočky 465

Do konce listopadu přijímá objednávky tradiční cukrárna Kolbaba v centru města. „Pečeme nad rámec, takže i opozdilcům můžeme vyjít vstříc. Navíc máme volný prodej, kde lze cukroví koupit i pár dní před Štědrým dnem. Kilogram našeho balíčku s deseti druhy stojí 579 korun, zdražení lidem nevadí. Nabízíme klasické linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, ale nově i kokosové úly, o které je velký zájem,“ řekl jednatel cukrárny Zdeněk Kloc.

Na zájemce o mlsání bez výčitek vsadila Lenka Skarupová, která oslovuje zájemce o své výrobky prostřednictvím internetu. Její cukroví je veganské a nepečené neboli raw. „Vyrábím jej z oříšků, pravé vanilky a doslazeno je pouze sušeným nektarem z kokosových květů. Zájem o něj mají především mladší lidé nebo sportovci. Letos zvládnu asi dvacet kilogramů,“ uvedla Skarupová.

Ve své kolekci nabízí raw verze klasického vánočního cukroví, ale třeba i úlky plněné kešu krémem. Kilogram stojí 1190 korun.

Objednávky přijímá také cukrárna La dolce vita v Josefské ulici ve středu Brna, kde stojí kilogram 560 korun. Cukrárna Větrník z Brna-Řečkovic nabízí kilogramový mix sladkostí ještě o třicet korun dráž.

Brňanka Sára Dvořáková si navzdory pestré nabídce raději upeče cukroví doma. „Zkoušela jsem objednávat, ale nakonec je lepší překonat lenost a upéct to tak, jak mi to chutná. Peču několik druhů. Samozřejmě perníčky, ale i kávové rohlíčky a citronové řezy,“ řekla.

KLÁRA VAŠÍČKOVÁ

Autor: Redakce

Pečete vánoční cukroví?

ANO

76 %

NE

24 %

Hlasovalo: 96

7.11.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Opilý mladík opakovaně volal z baru na tísňovou linku. Skončil v cele

Jana Novotná
13

Jana Novotná dohrála svůj životní zápas. V pouhých 49 letech

AKTUALIZOVÁNO

Pro posluchače jsme jako hodinky, vypráví ředitel Českého rozhlasu Brno Ostrý

Jižní Morava – Je Český rozhlas objektivní? Podává lidem vyvážené zpravodajství? Oceňují posluchači hojné vysílání receptů? Na podobné dotazy odpovídal v pondělí v online rozhovoru ředitel Českého rozhlasu Brno Jaromír Ostrý.

Prázdné budovy mění na komunitní domy. Penzistům nabízí tvořivé dílny i tančení

Jižní Morava – Prázdné školy i nefunkční kina se znovu naplní, a to natrvalo. Nejen v jihomoravském příhraničí se totiž mění na takzvané komunitní domy, kde nacházejí nové bydlení aktivní penzisté. „Je tady dobrý kolektiv, pěkná zahrada a prostředí vůbec. K dispozici máme sušárnu, prádelnu a pohybové centrum. Prostě všechno, co člověk potřebuje,“ svěřila se například Pavla Godiaková.

Otevře největší retro muzeum v republice. Sběratelem se stal při zařizování bytu

Brno - Přes deset tisíc předmětů z padesátých až osmdesátých let si lidé prohlédnou od dubna příštího roku v brněnském obchodním centru Futurum. Jedenatřicetiletý Radim Blaško tam chce otevřít jedno z největších retro muzeí tohoto druhu v České republice.

Náraz do stromu mezi Moravským Pískem a Uherským Ostrohem stál řidiče život

Moravský Písek - Přivolaným lékařům nezbylo než konstatovat úmrtí. Obrázek, který se před nimi rozprostřel při ranním zásahu v neděli 19. listopadu, však už od první chvíle nevěštil nic dobrého.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT