Na vzácný exponát pomýšlel provozovatel muzea Jan Drozd dlouhých dvacet let. „Je to nejstarší ze čtyř dochovaných exemplářů. Stejně jako automobil KAN - Kukleny Alois Nejedlý, vyráběný v letech 1911-1914 v Hradci Králové, který je u nás jediný kus. Oba vozy, které jsme získali pochází z jednoho bývalého soukromého muzea. Věděl jsem o nich asi dvacet let ale teprve nyní přišla ta správná chvíle,“ komentoval nové exponáty muzea Drozd.

Plánovaná rekonstrukce silnice Korolupy - Vysočany.
Opravy silnic a uzavírky: víme, kudy na Znojemsku letos neprojedete

V muzeu pod znojemským hradem u řeky Dyje v blízkosti tamní přehrady se mohou návštěvníci kochat více než čtyřmi desítkami předválečných automobilů, asi padesátkou motocyklů, ale také bicyklů. Doplňují je dobové benzínové pumpy, reklamní cedule, hračky, kočárky, traktory, stabilní motory, parní stroje a vše co se týče motorismu do roku výroby 1950. Celkem nabízí muzeum několik tisíc exponátů. Mnohé z nich jsou unikátní.

Podívanou si nenechá ujít ani Jan Doseděl z Brna. „O muzeu vím, ale nikdy jsem se tam ještě nedostal. Teď je o důvod víc to napravit,“ je rozhodnutý. Prohlédnout si exponáty může denně kromě pondělí od devíti ráno do pěti hodin večer.