Krátce před osmou hodinou poškodil zloděj v Hněvkovského ulici pravé přední kolo na dodávce mercedes. „Když řidič opravoval propíchnutím poničenou pneumatiku, zloděj se nepozorovaně dostal do auta a z kabiny ukradl pánskou příruční tašku s osobními doklady majitele a hotovostí v korunách a eurech,“ přiblížil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Krátce poté zloděj stejným způsobem poškodil pneumatiku dodávky citroën na parkovišti před obchodním centrem ve Vídeňské ulici. „Šofér s autem odjel na nedalekou odstavnou plochu před tamní firmu, kde vůz opravoval. Pak zloděj z kabiny vzal příruční tašku s osobními doklady, mobilním telefonem a hotovostí,“ doplnil Malášek.

Ukradené historické čezety.
Dojeli na nich až do Austrálie. Historické čezety jim ukradli z garáže v Brně

V obou případech vznikla majiteli škoda za skoro čtyřicet tisíc korun. Podle informací od policie je pachatelem asi pětatřicetiletý 175 centimetrů vysoký blonďatý muž. „Měl oblečené tmavé triko s vyobrazením bílého trojúhelníku nebo pyramidy na prsou a světle modré riflové kraťasy,“ popsal policejní mluvčí.

Policisté upozorňují řidiče, že takový způsob krádeží z aut není neobvyklý. Při výměně poškozených pneumatik se mají mít na pozoru. „A pokud je to možné, zajistit kabinu vozidla,“ dodal Malášek.

Ilustrační foto.
Dopad rezidentního parkování: Stání v Masarykově čtvrti? Peklo, vadí řidičům