Halušky
Ingredience:
• 320 g žita, umletého
• 100 g hrachu
• 500 ml vody
• sůl podle chuti
• 400 g mangoldu, pokrájený
• 1 stroužek česneku
• 150 ml pohankové smetany
Postup:
K umletému žitu přidáme hrách. Osolíme podle chuti a postupně přiléváme vodu. Necháme hodinu stát a poté protlačujeme sítem na halušky do slané vody a vaříme 5 minut.
Mangold podusíme na lžíci oleje. Ochutíme utřeným stroužkem česneku a vmícháme pohankovou smetanu. Halušky promícháme s mangoldem a dáme na půl hodiny zapéct do vymaštěného pekáčku při 200 stupních. Na talíři můžeme ozdobit osmaženou cibulkou.
Famózní makový koláč se švestkami
Ingredience:
• 300 g mletého máku
• 80 g rapadury (nebo cukru)
• 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
• ½ čajové lžičky jedlé sody
• 2 čajové lžičky kypřícího prášku
• ½ čajové lžičky skořice
• 300g rostlinného kokosového jogurtu
• půlené, vypeckované švestky
Postup:
V míse promícháme mák, sladidlo dle chuti, vanilkový pudink, jedlou sodu, kypřicí prášek a rostlinný jogurt. Těsto rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku, poklademe rozpůlenými švestkami a pečeme při 180 °C 50 minut.
Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/
Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.
A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.