Událost se stala minulý týden. Policie o ní informovala tento čtvrtek. Řidič na sebe hlídku sám upozornil. Na silnici mezi Vracovem a Vacenovicemi ji předjel ve vysoké rychlosti, podle záznamového zařízení se na okresce řítil rychlostí 130 kilometrů v hodině, jako by byl na dálnici.

Ve Veselí nad Moravou vyhořela čalounická dílna.
Ve Veselí nad Moravou vyhořela dílna. Škoda je milion korun

„Policisté se za vozidlem ihned rozjeli a za pomocí modrých majáků a sirény jej chtěli přimět k zastavení a vyřešení přestupku. Řidič BMW však ještě víc sešplápl plynový pedál a začal policistům ujíždět,“ popsal hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zdroj: Policie ČR

Stříbrné BMW pak projelo Vacenovicemi, otočilo se a uhánělo zpět k Vracovu. Pak řidič odbočil do lesa, kde se hlídce i s autem ztratil z dohledu.

„Po nějaké době policisté vozidlo našli odstavené v obci Milotice a vedle něj seděl šestatřicetiletý muž, který má za sebou řadu majetkových i drogových deliktů a po sobě jdoucích zákazů řízení,“ upřesnil mluvčí s tím, že podle orientačního testu byl řidič pod vlivem amfetaminu.

Muž skončil v policejní cele. Policisté ho obvinili z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řidiči navíc hrozí, že přijde o své auto.

Operace. Ilustrační foto.
Operace či porodu se Hodonínští bát nemusí. Nemocnice mají nízké míry komplikací