Případem se také zabývá odbor sociálních služeb Městského úřadu v Hodoníně. Hodonínskému deníku Rovnost to potvrdila jeho vedoucí Michaela Klepáčová. „Řeší to náš obvod, protože Dubňany jsou spádovou obcí. Jde ale o velmi citlivé informace, proto se k případu nemohu vyjadřovat," uvedla vedoucí.

Motiv vraždy zůstává stále nejasný, policie jej vzhledem k věku zadrženého odmítá komentovat. Vyšetřování se ale zřejmě protáhne. „Nyní bude probíhat řada znaleckých posudků a odborných vyjádření. Nemohu zatím ani odhadnout, jak dlouho bude vyšetřování trvat," sdělila krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

O osudu teprve čtrnáctiletého chlapce bude rozhodovat soud pro mladistvé. Není totiž ještě trestně odpovědný, nemůže tedy skončit ani ve vězení pro dospělé. „Obecně má soud možnost využít některých nástrojů zákona, například dohled probačního úředníka, ochrannou výchovu v diagnostickém ústavu nebo zařazení do psychoterapeutické skupiny," popsala možnosti Vedrová.

Tělo zavražděného mladíka našel v srpnu důchodce v lese u Dubňan. „Ležel na zádech, měl na sobě černé triko a bermudy, kousek od něj ležel batoh s penězi i občankou," řekl už dříve Hodonínskému deníku Rovnost postarší muž.

Mezi místními se tak téměř okamžitě objevila řada spekulací o tom, jak patnáctiletý chlapec zemřel. Podle některých obyvatel jej měl o rok mladší hoch zastřelit zbraní, kterou vzal doma otci. Policie se však k této teorii ale nevyjádřila.