„Na základě zjištěných informací v souvislosti s vyšetřováním jsme zjistili, že úmrtí dítěte nesouvisí s jeho očkováním. Kriminalisté krajského ředitelství prověřují zejména verzi nasvědčující násilnému úmrtí dítěte," uvedla mluvčí policie Štěpánka Komárová.

Matka dítěte se zhroutila a skončila v kyjovské nemocnici. „Žena byla v Kyjově asi dva dny, hlídal ji jeden policista. Poté ji převezli někam na psychiatrii, zdejší nemocnice totiž takové oddělení nemá," řekl zdroj blízký nemocnici, který nechtěl být jmenován, ale jehož jméno redakce Hodonínského deníku Rovnost zná. Doplnil také, že matka nebyla jinak raněná.

Patnáctiměsíční dítě mělo podle vyjádření matky, které se objevilo na sociálních sítích, zemřít po návštěvě lékaře. Prodělalo očkování vakcínou priorix. Na internetu psala, že dítě bylo unavené a spalo v postýlce. Když ho prý přišla zkontrolovat, nedýchalo.

Záhy po zveřejnění informace o úmrtí také započala veřejná sbírka na pohřeb malého děvčátka kvůli finanční situaci matky. Lidé mohli přispívat na k tomu určený účet.

Pomoci chce i obec. „Rodina nás požádala o pomoc. Jsme s nimi domluvení, že jim poskytneme určitou částku z obecního rozpočtu. To stále platí," uvedla starostka obce.

Kasička byla připravená i v místním kostele. Tam je ale sbírka pozastavená. „Čekáme na výsledky vyšetřování. Peníze, které se vyberou, bychom předali otci dítěte," sdělil farář.

VÍCE SI PŘEČTĚTE V SOBOTNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ HODONÍNSKÉHO DENÍKU ROVNOST.