První případ se odehrál v Čejči ve středu večer. „Poté, co se majitelé rodinného domu vrátili v noci zpět, našli jen nepořádek. Všude byly zpřeházené věci. Zloděj se dovnitř dostal násilím, dům prohledal a ukradl šperkovnici," popsal čejkovické vloupání hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Podle něj se ale pachatel nespokojil jenom s tím, co ukradl. Z neznámého důvodu poničil také vánoční ozdoby v obývacím pokoji. Celková škoda způsobená jeho počínáním se vyšplhala na několik desítek tisíc korun.

Další nezvaný host zavítal na soukromý pozemek v Novém Poddvorově. Tam se vloupal do stodoly, kde našel a následně sebral dva elektromotory. „Přibral ještě asi třímetrovou kolejnici, která byla na zahradě. Majitel vyčíslil škodu na necelých deset tisíc korun," uvedl mluvčí.

K poslední nahlášené události vyjížděli policisté do Bzence. Z garáže tam totiž zmizel uskladněný elektromateriál. Vlastník tak přišel přibližně o padesát tisíc korun. „Po pachatelích i odcizených věcech intenzivně pátráme. Zlodějům hrozí stíhání pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody," sdělil Zámečník.