„Je to šílené. Kdo ví, co to bylo za parchanta? Prý to byl mladý chlap. Zajímalo by mě, co jej k tomu činu vedlo," zamyslela se jedna z prodavaček z okolí přepadení.

Ta si zároveň oddechla, že se něco podobné nepřihodilo jí samotné. „Prodáváme tady v okolí samé ženy, takže si člověk i oddechl, že nepřepadl jeho. Taky nevím, co by si tady vzal, když jsou kasy přes léto prázdné. Podobné případy vidíme jen v televizi a teď se nám odehrávají hned za rohem," kroutila hlavou prodavačka.

Obchodnice naproti řekla jen, že nic neví. „Ráda bych se ale o tom dověděla více," podotkla.

Zcela apatický byl muž, který čekal na otevření bufetu. „Nic nevím. Přepadli tady banku, a co má být. Mně je to jedno," utrousil muž ve středních letech.

To, zřejmě nejsou svědci, kteří by pomohli policii, k odhalení viníka přepadení, které se stalo po třetí hodině odpolední ve veselské Komerční bance ve Svatoplukově ulici. „Po přistoupení k přepážce požadoval po bankovní úřednici vydání peněz. Na zdůraznění své výzvy měl u sebe krátkou střelnou zbraň. Pracovnice na přepážce mu nakonec peníze vydala v zatím nezjištěné výši," informoval hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Podle jeho kolegyně Petry Vedrové policie částku zveřejňovat nebude.

Neznámý muž měl poté odejít pěšky k sídlišti Chaloupky. „Jednou z variant je, že tam mohl mít zaparkované auto nebo na něj v této lokalitě čekal někdo, kdo jej odvezl. Obracíme se na veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání po neznámém pachateli," uvedl mluvčí.

Podle něj jde o muže ve věku třicet až čtyřicet let, štíhlé postavy, vysoké sto sedmdesát centimetrů. Na sobě měl mít oblečené světlé kalhoty, košili s dlouhým rukávem bílé barvy se vzorem pepito, na nohou pak černé polobotky. Na hlavě bílou kšiltovku s červeným kšiltem a nápisem, pod kterou byly černé prošedivělé vlasy.

„Zvláštním znamením je to, že měl přes nos náplast nalepenu do tvaru kříže," uvedl Zámečník s tím, že veškeré poznatky o tomto muži a o jeho pohybu v době od 15.00 do 15.15 v ulicích Veselí nad Moravou mohou lidé volat přímo na linku 158. Banka již byla v pátek otevřená.

O poslední bankovní loupež se v širším okolí postaral asi čtyřicetiletý muž, a to v Kloboucích u Brna letos v polovině května. Lupičské snahy ale tenkrát nejspíše ztroskotaly kvůli bezpečnostním opatřením. Ozbrojený muž, který do banky přišel hned po otevření, nakonec znervózněl a raději odešel. Tamní váhavý lupič měl mít při návštěvě banky také kolem sto sedmdesáti centimetrů, asi čtyřicet let a kšiltovku. „Případ je stále v šetření," dodala břeclavská policejní mluvčí Hana Kejlová.