Těžko pochopitelný čin nyní vyšetřují kriminalisté. „V Křepicích se v úterý jednadvacetiletý muž dopustil jednání, po kterém skončil jiný mladík s popáleninami II. stupně v nemocnici. Věc je o to divnější, že se oba dva znají. Podezřelý muž využil situace, kdy druhý mladík usnul na veřejném prostranství. Vzal plastovou nádobu s rozprašovačem dezinfekce a postříkal poškozeného na nohou. Poté škrtl zapalovačem a spícímu mladíkovi vzplál oděv,“ popsal policejní mluvčí Petr Zámečník.

Hořícího mladíka uhasili lidé, kteří se pohybovali v okolí místa činu. „Uhasili jej a přivolali mu sanitku. Ta ho s popáleninami odvezla do brněnské nemocnice na popáleninové centrum,“ dodal Zámečník s tím, že podezřelý muž měl pozitivní test na alkohol.

Oblast soutoku řek Moravy a Dyje bývá označována jako Moravská Amazonie.
Volají k záchraně Soutoku. Moravské Amazonii pomůžou peticí

Podle mluvčí jihomoravské záchranky Michaely Bothové má popálený mladík vážná poranění. „Pacientovi jsme podali léky tišící bolest a sterilní krytí a převezli jsme jej s popáleninami druhého až třetího stupně na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích,“ upřesnila Bothová.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví. „Zároveň k události zjišťují podrobnosti a motiv jednání pachatele. V případě odsouzení mu hrozí až deset let odnětí svobody,“ naznačil policejní mluvčí.