Vzájemná potyčka se udála před několika dny ve vchodu do jednoho domu v Hodoníně. Muž oběť natlačil na poštovní schránky a uštědřil jí ránu pěstí do hlavy. Přímo před zraky jejich společného dítěte, které žena držela v náručí. „Právě kvůli němu se nejdříve slovně pohádali. Při útoku muž také vyhrožoval, že pokud s ním partnerka nezůstane, tak ji zabije. Nakonec jí z krku strhl řetízky v hodnotě asi dvou tisíc korun a z místa utekl pryč," popsal vyhrocenou situaci hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník. Kvůli zranění musela napadená žena nakonec vyhledat lékařské ošetření.

Pětadvacetiletý muž je už přitom obviněný z řady nezákonných skutků. Kromě toho že z hodonínských bytových domů sebral několik jízdních kol, kriminalisté jej podezřívají také z krádeže dvou starších nepojízdných aut. „Spolu se svým komplicem je ukradli přímo v Hodoníně a nechali je sešrotovat, z čehož dvojice pak získala peníze. Auta značek Chrysler a Renault zmizela z parkovišť, jejich majitelé se s nimi už neshledají," uvedl policejní mluvčí.

Jak zároveň dodal, zlodějské výpravy pocítili také zahrádkáři. Muž navštívil jednu ze zahrádek v hodonínské kolonii na Výhoně, kde vzal cirkulárku. Ta nakonec skončila ve výkupně kovů. „Popsaných skutků se muž dopustil i přesto, že už byl odsouzený za krádeže a loupež na dva a půl roku nepodmíněně. Z vězení se ale dostal na podmínku se zkušební dobou do roku 2016," upozornil na předchozí provinění Zámečník.

Recidivista je nyní obviněný z trestných činů loupež, krádež a nebezpečné vyhrožování. Soud jej může poslat až na deset let do vězení.