Dovnitř se dostává snadno. Rozbitím bočních okének. „Uvnitř bral vše, co mělo i sebemenší cenu,“ uvedl jihomoravský policejní mluvčí Petr Vala.

Zloděj operuje především na jihu Hodonínska. Podobný rukopis se však objevil i na Břeclavsku „Předběžná škoda se přitom pohybuje ve stovkách tisíc korun. Neznámému zloději se dokonce povedl i jeden husarský kousek. Během jediné noci se totiž ve třech obcích dokázal vlámat do rovnou tuctu odstavených automobilů,“ poznamenal Vala.

Telefonující žena bez rozhlédnutí vstupuje na přechod a povalující se opilec.
"Zázrak" na přechodu v Břeclavi: po srážce autem vstala a sama odešla, podívejte

Hodonínským kriminalistům se podařilo zajistit klíčové kamerové záznamy, na kterých je vidět neznámý cyklista. „Tento důležitý svědek se v inkriminovanou dobu nacházel v bezprostřední blízkosti některých činů, mohl tak policistům případnou výpovědí přispět k objasnění věci. Jestliže může na záznamu, či dokonce jeho specifické jízdní kolo na fotografiích, poznáváte, okamžitě volejte tísňovou linku 158,“ vyzval mluvčí.

Zdroj: Youtube

Neznámý muž je ve věku kolem pětadvaceti až třiceti let, vysoký je mezi 170 až 180 centimetry. „Cyklista měl krátké strniště na bradě a pod nosem. Oblečený byl do šedé šusťákové bundy nebo vesty, černých upnutých cyklistických tepláků a na hlavě měl zelenou pletenou čepici s bílou bambulí. Na zádech pak batoh s vojenským maskováním,“ popsal Vala.