Peníze od dvaašedesátileté učitelky podvodnice tahala pod různými záminkami. „Tvrdila například, že je potřebuje na léčení nemocného syna, splácení náhle vzniklého dluhu na elektřině, řešení vlastních zdravotních komplikací, likvidaci štěnic v bytě či zaplacení advokáta v Německu, který řeší dědictví po zesnulém otci, za kterého má splácet dluhy," popsala brněnská policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Ilustrační foto
Chtěl si pohladit štěně, majitel mu dal facku. Nesahej mi na můj majetek, křičel

Učitelku podvodnice psychicky zdeptala. „Dokázala jí napsat šestatřicet zpráv ve dne, i v noci. Neustále naléhala nebo vyhrožovala, třeba i tím, že když jí učitelka nedá peníze, bude muset dát nejmladšího syna do dětského domova," zmínila Hrůzová.

Dvaašedesátiletá žena po psychickém nátlaku skončila až v rukou lékaře. „Obviněná žena za dva roky vylákala z poškozené bezmála pět milionů korun. Když se policisté ptali, na co peníze použila, přišla žena s další výmluvou, že penězi splatila dluhy svého staršího, drogově závislého syna, který nepracuje," uvedla mluvčí.

Ilustrační foto
Obžaloba: Slíbil mladé ženě focení a poté ji v autě znásilnil



Ukázalo se ale, že podvodnice opět lhala. „Kriminalisté zjistili, že syn obviněné je zaměstnaný, není drogově závislý a nemá žádné dluhy. Naopak, i po něm matka žádala půjčení peněz," uzavřela Hrůzová.