„Dvaapadesátiletý muž z jedné obce v teritoriu obvodního oddělení Kyjov se v noci choval velmi agresivně. Nejprve se terčem jeho útoku stala matka a po oznámení na linku 158 a příjezdu hlídky to byli i policisté. Byl na adresu všech přítomných velmi vulgární. Kromě sprostých slov vyhrožoval i zabitím,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Stát prodal pozemek na Národní třídě v Hodoníně, kde stojí bytový komplex s prodejnou potravin.
Stojí na něm byty i obchod. Pozemek na hlavní hodonínské třídě teď stát prodal

Jediným účinným řešením bylo muže zpacifikovat. „Policisté opilému muži nasadili pouta a převezli jej do policejní cely v Hodoníně. Po cestě autem v zastrašování, vyhrožování a používání vulgarismů pokračoval. Snažil se kopat a sundávat si roušku, aby mohl plivat a vykřikovat, že má Covid,“ popsala vyvádění opilce Drahokoupilová.

Po ukončení eskorty muž odmítl dechovou zkoušku i test na drogy. „Sám ovšem sdělil, že vypil půl litru tvrdého alkoholu a kouřil marihuanu. Zbytek noci pák strávil v policejní cele a po vystřízlivění bude vše vysvětlovat. Nikdo naštěstí nebyl během večera i noci zraněn,“ nastínila mluvčí.

Protikoronavirová pomoc veselských skautů a spřízněných dobrovolníků.
Nakupuje starším lidem. Už chtěli i píchnout injekci, říká maturantka z Veselí

Muž z Hodonínska je nyní důvodně podezřelý z násilí proti úřední osobě. Podle trestního zákoníku mu hrozí až čtyři roky odnětí svobody.