„S tím se však zřejmě nedokázal muž smířit a poté opět i přes vyslovený zákaz kontaktoval matku v místě bydliště i jinde a s výhrůžkami po ní požadoval peníze," informoval hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Když hrubián přišel k matce domů, tak po ní chtěl peníze znovu. „Řekla mu, že si musí zajít rozměnit. Mezitím však přivolala policisty, kteří muže zadrželi a eskortovali do policejní cely," přiblížil mluvčí.

Policisté po zhodnocení všech okolností podali na muže návrh na vzetí do vazby. „Soudce vyhověl," doplnil Zámečník s tím, muž tak skončil ve vazební věznici.

Podobný případ řeší nyní policisté z Kyjova. Ti ze společného obydlí na deset dnů vykázali pětadvacetiletého muže. „Ten se dopouštěl domácího násilí vůči své babičce. Opakovaně se k ní choval neuctivě a toto jeho jednání bylo postupem času každodenní. To pak doprovázel vulgaritami vůči babičce, která toto velmi špatně nesla," popsal jednání mladík policejní mluvčí.

Zároveň upozornil na to, že se situace vyostřila natolik, že muž nakonec babičce omezoval osobní svobodu. „Po zhodnocení všech okolností ho policisté vykázali ze společného obydlí a vedou proti němu trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu omezování osobní svobody," dodal Zámečník.