Pořádný šok ve dveřích zažila také manželka Františka Kyněry. Nezvaní hosté na ni vyrukovali s tím, že nezaplatila inkaso. „Bohužel jsem nebyl doma, jinak bych ihned zavolal policii. Žena byla z událostí otřesená," řekl Hodonínskému deníku Rovnost Kyněra.

Jeho paní nátlaku přeci jen odolala. Žádné peníze cizím lidem nevydala. „Řekla jim, že to není možné, protože všechno je zaplacené. Odešli tedy s nepořízenou," doplnil muž.

Poslové špatných zpráv se neobjevili pouze u Kyněrů, ale pokoušeli štěstí i v jiných domácnostech. „Ve dvou dnech se objevili ve čtyřech různých domech. Naštěstí se nenechal nikdo nachytat," informoval starosta Svatobořic-Mistřína Miroslav Veselý.

Podle něj úřad lidi na událost upozornil. „Chtěli jsme je varovat. Hlavně proto, aby si dali pozor," prohlásil starosta.

Podle vedoucích městských policistů v Hodoníně a ve Veselí nad Moravou jsou podobné případy velmi ojedinělé. Když už k nim dojde, tak převážně na vesnicích. „Řešila by je spíše republiková policie jako trestný čin podvodu. My se setkáváme s domovním prodejem nebo s tím, že někdo nabízí přechod k jinému prodejci plynu či elektřiny," sdělil vedoucí hodonínských strážníků Jindřich Vašíček.

Podobně se vyjádřil i jeho kolega z Veselí, Rostislav Prax. „S podvodnými smlouvami nebo vymáháním peněz za nedoplatek jsme se zatím nesetkali," dodal Prax.

Podle mluvčího hodonínské policie Petra Zámečníka někteří lidé podomní prodejce ani nenahlásí. „Občas lidé volají i k nám, ale spíš si to řeší strážníci daného města či obce," uvedl Zámečník.

Ve Svatobořicích-Mistříně podvodníci neuspěli. Naopak tomu ovšem bylo například předloni v Hovoranech. Tři lidé se vetřeli do domu starší ženy. Vzali desítky tisíc. „Od té doby jsme několikrát uveřejňovali výzvu o tom, aby zejména starší lidé neotvírali a nepouštěli dovnitř toho, koho neznají," připomněl starosta Hovoran Josef Grmolec s tím, že upozornění zabralo a od té doby se s podobným případem Hovoranští nesetkali.