Později dotyčný volal s tím, že je nebezpečný a ozbrojený a má u sebe zbraně. „Opětovně byl upozorněn na zneužití tísňové linky. I přesto po nějaké době volal znovu a domáhal se příjezdu policistů,“ uvedl mluvčí.
To už skutečně jeho kolegové vyjeli.

Hlídka strážnických policisté následně v Moravském Písku u místního baru zajistila volajícího dvacetiletého muže. „Tento zjevně opilý muž ozbrojen nebyl, mluvil nesrozumitelně a neustále opakoval, že je v pátrání. O další volání na tísňovou linku se pokoušel dokonce i v přítomnosti zasahujících policistů,“ pokračoval Zámečník s tím, že mladík neustále uváděl skutečnosti, které se nezakládaly na pravdě a neměl tedy žádný důvod podávat oznámení na tísňovou linku.

„Vzhledem k tomu, že opakovaně a bezdůvodně volal na tísňovou linku, a hrozilo, že v protiprávním jednání bude pokračovat, tak jej policisté zajistili a eskortovali do policejní cely. Jeho jednání bude oznámeno správnímu orgánu, který mu za porušení zákona o elektronických komunikacích může uložit pokutu až do výše sto tisíc korun,“ dodal mluvčí.

V neděli po půlnoci došlo ke smrtelné dopravní nehodě u Moravského Písku.
Náraz do stromu mezi Moravským Pískem a Uherským Ostrohem stál řidiče život