„Dlouhé roky psychicky a fyzicky týral manželku a dnes již plnoleté děti," uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Rodinná vztahy se podle něj vyostřovaly již v roce 2004. „V rodinném domě, který rodina společně užívá, začalo docházet ke konfliktům, kdy muž dětem zakazoval chodit ven a vulgárně jim nadával. Vyčítal jim, že berou jídlo z ledničky, a že je musí živit," uvedl Zámečník s tím, že se později k výhrůžkám přidávaly i fyzické útoky, které končívaly i krvavým zraněním.

Agresivita vůči všem členům rodiny postupně vzrůstala a násilník se stále častěji pokoušel o fyzické napadení. „Časem začal své jednání vůči ostatním doprovázet s nožem v ruce. Došlo i k tomu, že se proti jeho útokům museli bránit židlí," sdělil mluvčí.

Vše mělo vygradovat koncem minulého měsíce, když začal vulgárně nadávat manželce a vyhánět ji i dceru z domu. „Poté šel proti nim a v ruce držel nůž. Obě ženy raději utekly z domu pryč. Jeho agrese se pak otočila proti synovi, kterému vyhrožoval usmrcením. Kuchyňským nožem synovi mával před hrudníkem a při vzájemné potyčce syna lehce poranil," popsal dramatické okamžiky Zámečník.

Trýzněná rodina pak celou událost nahlásila policii. „Policisté útočníka zadrželi a eskortovali do cely. Po obvinění z trestného činu jej na dobu deseti dnů vykázali ze společného obydlí," uvedl mluvčí s tím, že za dlouholeté týrání může soud poslat násilníka do vězení až na osm let.