Policisté se za dodávkou vydali. „Vedle ní pak našli odstavený pracovní nakladač Bobcat s ještě teplým motorem. Cizince, který k nakladači přijel dodávkou, na místě omezili na osobní svobodě jako spolupachatele. Druhý pachatel, který na místo přijel zmiňovaným nakladačem a za pomocí kovových lyžin chtěl najet do dodávky, z místa utekl. I přes nasazení dalších policistů se jej nepodařilo vypátrat,“ přiblížil mluvčí.

Bez řidičského průkazu řídil v pondělí ve večerních hodinách Volkswagen Passat muž ve Veselí nad Moravou. Když jej chtěla zastavit policejní hlídka, začal ujíždět.
Neujel autem, ani neutekl. Honičku ulicemi Veselí zastavil náraz do stromu

Policisté zjistili, že nakladač muži ukradi z nedaleké firmy a právě u řeky Moravy ho chtěli naložit do dodávky a odjet s ním přes státní hranice. „Odcizením předmětného pracovního stroje by vznikla škoda poškozené společnosti ve výši nejméně 600 tisíc korun. Čtyřiadvacetiletý cizinec skončil v policejní cele a policisté jej obvinili k trestného činu krádeže ve formě spolupachatelství. Zároveň podali soudu návrh na jeho vzetí do vazby z obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání,“ dodal Zámečník s tím, že v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.