Policisté zjistili, že nezdárná vnučka dlouhodobě psychicky týrá a vydírá jak svoji matku, tak i své prarodiče. „Již nejméně rok a půl se situace opakuje a vyhrocuje. Vždy v závislosti na finanční tísni vnučky, která nepracuje. Prarodiče jí peníze odmítli dávat, a tak se stali terčem psychického týrání," pokračoval mluvčí.

Mladá žena podle všeho matku také často ponižovala, nadávala jí a vydírala s tím, že pokud jí nedá peníze, bude ubližovat prarodičům. „Využívá jejich invalidity a nemožnosti se účinně bránit a schválně v noci silně bouchá dveřmi v domě tak, aby je rušila ve spánku, a neustále jim sprostě nadává a vyhrožuje. Na základě zjištěných poznatků jsme ženu zadrželi a eskortovali na služebnu," uvedl Zámečník.

Po výslechu policisté oznámili ženě, že je podezřelá ze spáchání trestných činů vydírání a týrání osoby žijící ve společném obydlí. „V případě odsouzení jí hrozí až osmileté vězení. Na dobu deseti dnů ji policisté vykázali ze společného obydlí," dodal mluvčí.

O jejím cynismu svědčí i věta, kterou podle policistů pronesla během výslechu: „Potřebuji peníze, protože chci žít, to znamená vyčistit si hlavu."