Učitele oplakávají žáci základní školy JUDr. Mareše ve Znojmě i jeho kolegové. „S velkým zármutkem sděluji, že ve věku padesáti let zemřel náš dlouholetý kolega, učitel Miroslav Chocholouš,“ uvedla na facebookovém profilu školy ředitelka Eva Hubatková.

Šokovaní z náhlého odchodu blízkého člověka jsou především příbuzní učitele. „Nechce se tomu stále uvěřit. Míra byl plný sil, sportovec, dbal o zdravou stravu. Jsme z toho v šoku,“ řekla Deníku Rovnost přítelkyně zesnulého Markéta Zažímalová.

Požár domu a stodoly v Plenkovicích na Znojemsku
Po požáru v Plenkovicích skončily v nemocnici dvě děti

Žena tvrdí, že její přítel měl jistý úraz v restauraci Corso, kde předminulou středu pouštěl hudbu. „Mělo by to být i na kamerách. Upadl na stupínku. Byť to mohl být zdánlivě banální pád, mohl být závažný. Jenže pak se mi přiznal, že jej potom ještě někdo napadl. Pravděpodobně někde venku,“ svěřila se Zažímalová s tím, že nevylučuje, že její přítel potom ještě zašel do nedalekého klubu La Rutyka.

Jak dodala, o údajném napadení řekla i policii, která věc na základě oznámení příbuzných vyšetřuje. „Okolnosti případu prověřujeme na základě dodatečného oznámení,“ řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Na výsledek vyšetřování budou příbuzní netrpělivě čekat. „Chceme vědět, co se stalo a kdo za Mírovu smrt může,“ dodala Zažímalová.
Poslední rozloučení se zesnulým učitelem se podle úmrtního oznámení zveřejněného na profilu školy uskuteční v úterý 20. března v jednu hodinu odpoledne v obřadní síni městského hřbitova v Telči – Lipkách.

Městským lesíkem smí na základě výjimky dočasně projíždět sanitky. Někteří jiní řidiči zkratky zneužívají.
Řidiči si zkracují cestu Městským lesíkem. I přes zákaz vjezdu