„Ve většině případů se na výpravu s nekalým úmyslem vydával třicetiletý muž ze Slovenska se svojí o čtyři roky mladší přítelkyní,“ uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová. Společníka jim dělal jednačtyřicetiletý muž, který kradené věci ukrýval ve svém domě. Potvrdila to domovní prohlídka.

Mezi objekty, kam zavítali, patřily především rodinné domy, obchody, kanceláře, ale také kadeřnictví, kavárna či parkovací automaty. Nejvíce je zajímaly peníze, elektronika, cigarety a alkohol.

„Při jedné krádeži se jim podařilo odcizit klíče od dvou zaparkovaných vozidel, s nimiž poté odjeli,“ doplnila Haraštová seznam ukradených věcí.

Součet vzniklé škody se dostal na částku převyšující jeden milion korun. „Policisté je obvinili ze spáchání devíti skutků na Břeclavsku a šesti na Hodonínsku. Kriminalisté nevylučují, že se dopouštěli trestné činnosti i na Slovensku a v Rakousku,“ sdělila Haraštová.

Trojice vyčkává v policejní cele na rozhodnutí soudce. Ten bude mít konečné slovo o tom, zda skončí ve vazbě. Za krádeže v takovém rozsahu může každý z nich strávit až osm let za mřížemi.