O události informoval ve čtvrtek hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník. „Dívka s návrhem chlapce souhlasila a odešla s ním na odlehlejší místo, kde by dvojice nebyla tolik nápadná. Mladík ji nechal vdechnout kouř z marihuany metodou, při které se do plic dostává velká dávka najednou," nastínil okolnosti Zámečník.

Podle něj mladý muž marihuanu vykouřil stejným způsobem. Poté spolu s kamarádkou z místa odešel. „Dívka ovšem později začala mít zdravotní komplikace, jiný z jejích přátel proto zavolal sanitku. Zasahující lékař rozhodl o tom, že bude s podezřením na otravu drogou hospitalizovaná na jednotce intenzivní péče," uvedl mluvčí.

Následně se o případu dozvěděli také policisté a začali prověřovat stopy a vyslýchat svědky. „V této věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," sdělil Zámečník. Z tohoto přečinu strážci zákona podezřívají mladíka, který drogu dívce nabídl. „Za tento skutek mu hrozí až pět let odnětí svobody," upřesnil mluvčí.

Zároveň upozornil, že když někdo nabízí či jakýmkoliv druhému umožňuje užívání narkotik, jedná se o trestný čin. „Navíc může mít i zdravotní následky," poznamenal.