Pětaosmdesátiletý muž si z okna povšiml, že poblíž jeho domu zastavilo tmavé auto, ze kterého vystoupila dvojice. Žena ve věku třiceti let a o pár let starší muž. Ten měl na sobě bílou košili a tmavé kalhoty. „Důchodce vyšel ke vchodu, aby zjistil, proč k němu tito lidé přijeli. Žena požádala staršího muže o sklenici vody a přitom rychle vnikla do obydlí. Situace pohotově využil rovněž muž,“ řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Dvojice se v domě rychle zorientovala a než se stačil majitel vzpamatovat, viděl, že mu dvojice ukradla z kuchyně peněženky. „Okradený muž se snažil dvojici zadržet a začal křičet o pomoc. Muž při útěku odhodil ukradené peněženky na zem, ale z jedné stihl vytáhnout všechny bankovky,“ prozradila policejní mluvčí Haraštová. Důchodce však dvojice fyzicky nenapadla.

Ilustrační foto
Nabourali do aut, ohrozil a zranil chodkyni. Policie žádá o pomoc svědky nehod



Policisté žádají případné svědky, kteří by podle popisu poznali dvojici pachatelů, aby případné jakékoli informace o autě nebo osobách sdělili na obvodním oddělené Veselí na Moravě, e-malové adrese veseli.podatelna@pcr.cz nebo na telefonním čísle 974 633 520.