„Znalec dospěl k odlišnému závěru než v původním znaleckém posudku. Byla tam jiná hodnota webové prezentace," vysvětlil státní zástupce.

Odpadl i výslech dvou svědků, které původně navrhoval zmocněnec hodonínské zoo. Ten jej totiž včera už nenavrhoval. „Podle krajského soudu údaje získané při hlavním líčení od jednoho z těch dvou svědků nemají žádnou procesní váhu a jsou zcela nepoužitelné. U výslechu druhé svědka používá krajský soud dokonce termín zmateční přístup a podobně. Opakování důkazu, který je zmatečný, nepoužitelný, by pak mělo ráz až provokace," uvedl hodonínský soudce Jaroslav Klas.

Hlavní líčení tak bude pokračovat začátkem května. Bývalému řediteli zoo hrozí v případě odsouzení za zpronevěru, špatné hospodaření a úplatkářství až pět let vezení. Jednateli firmy, která měla výpočetní techniku do zoo dodat, pak hrozí až dvouletý trest.

Okresní soud už loni v únoru oba obžalované zprostil viny. Brněnský odvolací soud ale spor vrátil zpátky do Hodonína. „Krajský soud vrátil věc okresnímu soudu s tím, že má doplnit znalecké zkoumání k hodnotě způsobené škody a potom znovu rozhodnout," dodal státní zástupce.