Za podezřelým autem se okamžitě rozjely hlídky, které byly v té době dostupné. „Muž ve Škodě Felicii se jim snažil v ulicích Hodonína ztratit. Při své bezohledné jízdě způsobil dopravní nehodu," upozornil Zámečník.

Pachatel ale uniformovaným strážcům zákona neujel. Ti totiž brněnskou ulici zablokovali a tam ho zastavili. Následně si řidiče převezli k výslechu na stanici. Skončil v zadržovací cele. "Kriminalisté na případu intenzivně pracují. Právní kvalifikaci zveřejníme nejspíše v pondělí," uvedl krajský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Pronásledovaná žena vyvázla bez zranění. To ovšem neplatí o posádce, která nabourala v křižovatce. Podle některých lidí na sociální síti Facebook měl dokonce při riskantním manévru srazit dvě ženy na přechodu. To ale Zámečník vyvrátil. „Takové informace zatím nemáme. V nabouraném autě měly cestovat dvě ženy. Když je zdravotníci po události ošetřovali, možná si situaci někdo špatně vyložil," reagoval mluvčí. Další podrobnosti s ohledem na aktuální vyšetřování odmítl sdělit.

Závěr události sledoval také hodonínský fotograf Jiří Rýsler. „Viděl jsem zmínku o dopravní nehodě a šel jsem ji vyfotit. Na místě byla jen stříbrná felicie bez řidiče. Udělal jsem fotky a odešel, policisté poté odkláněli dopravu a už se nic nedělo," uvedl pro Hodonínský deník Rovnost Rýsler.