„Obsluhu požádal o pět krabiček cigaret. Jakmile se prodavač pro požadované zboží otočil do regálu, tak se za jeho zády ozvalo „Toto je přepadení," přiblížil páteční odpolední děj hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Navíc muž v paruce držel v ruce pepřových sprej, mířil s ním na prodavače a stříkl proti němu. „Prodavači se před výstřikem podařilo uskočit a hned se vrhnul proti lupiči. Svojí tělesnou převahou se mu podařilo rukama a tělem vystrkat lupiče z prodejny na ulici," informoval v pondělí mluvčí.

Venku prodavač lupiči strhl z hlavy paruku a za pomoci kolemjdoucích ho zadržel až do příjezdu policistů. „Následně jsme jej eskortovali na služebnu k procesním úkonům," uvedl Zámečník. To už jeho kolegové věděli, že mají před sebou několikrát trestaného recidivistu. „Policejní komisař ho obvinil z trestného činu loupeže a podal návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce vyhověl a tak jeho další cesta vedla do vazební věznice. Tam bude čekat na soud, při kterém mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," dodal policejní mluvčí.