Cvičení se odvíjelo podle následujícího scénáře. „Dopravní podnik oznamuje na městskou policii, že na palubě jedoucího parníku dochází k napadání cestujících početnou skupinkou výtržníků. Operační středisko Městské policie Brno zjišťuje od oznamovatele podrobnosti a na popsanou situaci obratem reaguje vysláním strážníků pořádkové jednotky a jednotky psovodů," popsal mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Dělníci v pondělí instalují nosníky nového mostu přes řeku Svitavu. Jedná se o součást stavby velkého městského okruhu Tomkovo náměstí v Brně. V akci je největší automobilový jeřáb s teleskopickým ramenem v České republice.
VIDEO: Největší jeřáb klade přes řeku v Brně nosníky nového mostu VMO, podívejte

Na místo vyráží i strážníci z poříční jednotky, kteří zajistí přepravu zasahujícího družstva na parník. „Při zásahu na parníku se daří kolegům zpacifikovat rozvášněný dav, jeden z výtržníků se však náhle rozhodne uniknout skokem z horní paluby a začne se topit. V tu chvíli se dostávají znovu do akce strážníci z poříční jednotky a zmítajícího se muže vytahují na člun, kde mu poskytnou první pomoc," doplnil Šoba.