Profil si podle něho zatím neznámý pachatel založil před letními prázdninami a škoda, kterou zavinil, může být až kolem sedmi a půl milionu korun. „Nikdo z lidí, kteří vydírání nahlásili, se 
k zaplacení částky nepřiznal. Je ale otázka, kolik jich vyděrači ustoupilo a částku požadovanou ve virtuální měně bitcoin zaplatilo," upozornil kriminalista.

Bezpečnost na internetu zhodnotil odborník na nová média Jakub Macek. Podle něho je takové chování na internetu naprosto běžné. „Bylo by divné, kdyby se tak lidé na internetu nechovali. Podobnou snahu vyzrát jeden na druhého mají i v reálném světě, prostředí internetu je k tomu navíc ideální," poznamenal Macek.

Dodal, že virtuální svět podvody usnadňuje a dělá je levnější.Podvodník se podle něho dá na internetu rozpoznat jen obtížně. Člověk by se tam měl chovat stejně jako k lidem v reálném světě. „Platí stejné pravidlo jako 
v baru nebo kdekoli jinde. Člověk by měl být k neznámým lidem ostražitý. Vydávání se za někoho jiného a identitní hry jsou pro online prostředí typické. Lépe než třeba právě v tom baru můžete předstírat, že jste někým jiným," podotkl Macek.